Aktivitetskalender uke 33

Forståelig nok ble årets Arendalsuke avlyst. Men det gjør ikke at behovet for diskusjoner og samling av næringsliv, organisasjoner og politikere blir mindre. Snarere tvert imot er det kanskje viktigere nå enn noen gang at man jobber sammen. Vi skal reise oss etter pandemien samtidig som vi må sørge for at fremtidens næringsliv er et bærekraftig næringsliv. Da tårene over at det ikke blir en uke 33 i Arendal i år var tørket, kastet vi oss raskt rundt for å se hva som var mulig å få til av alternativer. Det er det heldigvis flere som har gjort. For å gjøre det lettere har vi samlet arrangementer fra alle aktørene i denne kalenderen.

Grønn digital Arendalsuke på Klimahuset

Klimahuset, Footprint og UN Global Compact Norge går sammen om et digitalt alternativ til Arendalsuka i grønn drakt. 10.-12. august blir det fullt fokus på en grønnere fremtid på det nyåpnede klimahuset ved Naturhistorisk Museum på Tøyen. Se alle arrangementene her. Ungdomspartilederdebatt, topplederdebatt, debatter om hvordan det grønne skiftet skal finansieres, hvordan fremtidens byer skal se ut, eventer om alt fra finans til energi står også på plakaten. Flere statsråder, toppledere og investorer har allerede bekreftet deltakelse. Det hele streames, men det vil også være et begrenset mulighet for deltakelse ved påmelding.

 

–Fremtidens næringsliv må være et bærekraftig næringsliv. Derfor er vi er glade for å kunne tilby et grønt digitalt alternativ til Arendalsuka, med et såpass sterkt program og dyktige partnere. Som FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv ønsker vi å skape en arena for næringsliv, bærekraft og de gode løsningene, fordi næringslivet er helt avgjørende for grønn omstilling og å nå bærekraftsmålene, sier Kim Gabrielli, direktør i UN Global Compact Norge. 

 

Erna Solberg åpner IKT-Norges digitale alternativer

17 ulike arrangementer streames fra JCP Studio i regi av IKT-Norge 10.-12. august. Fokuset blir på hvordan kan sette data i arbeid, hvilke digitaliseringstiltak er satt i verk, hvordan vi skal løfte norske teknologiløsninger ut i verden, hvordan møte stadig endrede krav i markedet, hvilke fotavtrykk vi etterlater oss, hvilke hensyn må alltid ivaretas i møte mellom menneske og teknologi, og hva slags kompetanse vi skal bygge landet på videre.

 

– De siste ukene har vist oss hvilken kraft som ligger i teknologi og digitale verktøy, og hvilken enorm evne vi har til å ta teknologien i bruk og omstille oss. Det gir optimisme og ny retning til veien fremover, sier Fredrik Syversen, konstituert adm.dir i IKT-Norge.

 

Luftig streaming med Dagens Næringsliv 

Fra taket av Dagens Næringsliv streames det 10.-13. august 30 eventer der Norges fremste politikere, næringslivsledere og fageksperter møtes debatt og samtaler for å bidra til økt innsikt og engasjement. Se alle arrangementene her.

 

UN Global Compact Norge har samlet alle digitale alternativ til Arendalsuka i denne kalenderen. 

 

FLERE HISTORIER