Bærekraftsledelse: fra ord til handling

Her kan du se live-podkasten om bærekraftsledelse – selv små bedrifter kan dra i riktig retning, og pushe andre til å bidra.

 

Konsernsjef i KLP, Sverre Thornes, og adm. dir i Accenture Norge, Tonje Sandberg, møter podkastvertene Øystein Søreide (Abelia) og Kim N. Gabrielli (UN Global Compact Norge) til en prat om bærekraftsledelse, og hvordan det kan være et konkurransefortrinn og bidra til økt lønnsomhet for bedriften.

Privat sektor står for 75 prosent av global BNP, og uten næringslivet når ikke verden bærekraftsmålene. På spørsmål om næringslivet i dag spiller en avgjørende rolle i å nå målene, svarer bare 21 prosent at topplederne at de mener det. Det viser verdens største topplederundersøkelse om bærekraft, som sist ble gjennomført i 2019.

Samtidig mener hele 94 prosent av topplederne at bærekraft er oppskriften for fremtidig suksess. Undersøkelsen avslørte et stort gap mellom topplederes oppfatning av hvor viktig bærekraft er for bedriften, og hvilken rolle næringslivet spiller i å nå bærekraftsmålene.

Se live-podkasten her:

https://vimeo.com/491587293/dbcdec5fe5

 

FLERE HISTORIER