Klima og miljø

FNs klimapanel med ny rapport: Vi har verktøyene og kan nå 1,5 gradersmålet, men det avhenger av stor innsats de neste syv årene

IPCCs sjette synteserapport, og den siste i rekken er her, og den er klar. Vi har fortsatt mulighet til å nå 1,5 gradersmålet fra Paris-avtalen, og vi vet hva som skal til. Nå må vi bare gjøre det. Les Miljødirektoratets oppsummering her.

Guterres foreslår en klimasolidaritetspakt til G20 landene. Den innebærer at alle med store utslipp gjør en ekstra stor innsats for å kutte disse, og at de rikere landene mobiliserer finansiell og teknisk støtte til fremvoksende økonomier i et felles krafttak for å holde 1,5 gradersmålet i live.

 

Innen avslutningen av klimatoppmøtet i månedsskiftet november/desember forventer generalsekretæren at alle G20 lederne har forpliktet seg til ambisiøse, altomfattende og nasjonale bidrag for å kutte klimautslipp med mål for 2035 og 2040.  


– Rapporten er et vekkelsesrop om å fremskynde klimatiltak for alle land, alle sektorer og alle tidslinjer. Vi trenger klimahandling på alle fronter, sa FNs generalsekretær Antonio Guterres under fremleggelsen.

 

FLERE HISTORIER