Grønn transport

Globalt elbilsalg doblet i fjor

I 2021 ble det solgt 6,6 millioner elbiler i verden. Det er ny rekord og dobling fra året før, viser ferske tall fra IEA.

Tallene ble lagt frem i IEA-rapporten Global Electric Vehicle Outlook, og den viser detaljert hvor mange nye elektriske og hybridbiler det ble solgt i fjor. Fasiten endte altså opp 6,6 millioner.

Ifølge IEA utgjorde elektriske biler ni prosent av bilsalget globalt i fjor, en firedobling av andelen fra 2019. Kina er det største markedet hvor det blir solgt flest elbiler, med 3,3 millioner solgte biler i 2021.

E24 skriver at det ble solgt 2,3 millioner elbiler i Europa i fjor – en økning med 65 prosent. Elbiler utgjorde rundt 17 prosent av Europas bilsalg i fjor.

– Få deler av den nye globale energiøkonomien er så dynamisk som elbiler. Det er ekstremt oppmuntrende at sektoren har hatt suksess og satt nye salgsrekorder, men det betyr ikke at det er tid for å være selvtilfreds, sier IEA-sjef Dr. Fatih Birol i en melding, ifølge E24.

I Skandinavia er Norge på toppen med 86 prosent, deretter Island (72 prosent) og Sverige (43 prosent).

Bilnasjonen Tyskland er det største markedet i antall biler, og der var elbilandelen på 25 prosent av nybilsalget i fjor.

 

FLERE HISTORIER

Klima og miljø: Fire klimarekorder satt i 2021

Havet aldri har vært varmere, på et høyere nivå eller mer forsuret enn det er nå. Det forteller rapporten «Stat...

Les mer

Slik vil det se ut flere steder i norskehavet i fremtiden. Foto: Paul / Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Energi: Regjeringen vil etablere 30 GW havvind innen 2040

Fra 2 til 1500 havvindmøller: Ambisjonen er at havvind nesten skal matche dagens samlede norske kraftproduksjon.

Les mer