Livepodkast fra Bærekraftskonferansen

Se livesendingen med noen av landets fremste på bærekraft: Nikolai Astrup, Dag-Inge Ulstein, Kristin Halvorsen, Isa Maline Isene, Eirik Bergesen, Idar Kreutzer og Lene Conradi.

 

2. juni arrangerte regjeringen den nasjonale bærekraftskonferansen, og podkasten Fremtidens Næringsliv er med som samarbeidspartner. Etter konferansens slutt kl. 12 hadde vi flere av gjestene på konferansen i studio.

Hvordan kan ungt lederskap løse fremtidens utfordringer?

Isa Maline Isene, leder i LNU, og utviklingsminister Dag-Inge Ulstein diskuterte bærekraftig utviklingspolitikk og hvorfor ungt lederskap er nøkkelen til å skape forandring i samfunnet.

2/3 av FNs bærekraftsmål må nås på lokalt nivå: i kommuner og byer.

Idar Kreutzer, direktør i Finans Norge, og Lene Conradi, ordfører i Asker, var innom for å snakke om helhetlig arbeid mot målene: noen stikkord er klimarisiko, Kunnskapsbanken og delekultur.

Hvor grønn er en grønn obligasjon? Shades of Green er kanskje verdens fremste rammeverk for å vurdere dette.

Sammen med Kristin Halvorsen i Cicero ga et dypdykk i klimaaspektet: Hvordan kan vi kutte klimagassutslippene mest effektivt – hjemme og ute? Halvorsen skal legge frem hva som skal til for å ta verden inn i det grønne skiftet.

Norge er det siste av de nordiske landene som får en nasjonal handlingsplan for bærekraftsmålene.

Livesendingen fra Bærekraftskonferansen rundes av med mannen bak den nasjonale bærekraftsstrategien, kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup, og konferansier Eirik Bergesen.

Fremtidens Næringsliv er en podkast av Abelia og UN Global Compact Norge. Programledere er Øystein Eriksen Søreide og Kim Gabrielli.

Du finner flere episoder her, eller der du pleier å høre podkaster – enten det er Spotify, Apple Podcasts eller noe helt annet.

 

FLERE HISTORIER