Magasin

Bærekraftsnytt Strategi for sirkulærøkonomi, 1500 milliarder til finansiering av bærekraftig omstilling, kvinner i finans og taksonomi

Det kan bli mange tusen arbeidsplasser innen sirkulærøkonomi, ifølge regjeringens ferske strategi.

Les mer

Arendalsuka: Arrangementer på scenen til UN Global Compact Norge

Her kan du både se og lese om alle arrangementene på scenen til UN Global Compact Norge under Arendalsuka 16.-20. august.

Les mer

Bærekraftsnytt Energimeldingen, ammoniakk, hydrogen og bærekraft i SMBer

Nytt samarbeid om nullutslippsdrivstoff, elektrifisering av sokkelen, og industriaktører i kø for å bygge ut havvind.

Les mer

Bærekraftsnytt Ny rapport om økosystemer og klimaendringer, handelsavtale med Storbritannia og ny lov om bærekraftig finans

Tiåret for å restaurere økosystemer er i gang, «historisk» handelsavtale med britene er på plass, og regjeringen har lagt frem forslag til en lov som skal hindre grønnvasking.

Les mer

Livepodkast fra Bærekraftskonferansen

Se livesendingen med noen av landets fremste på bærekraft: Nikolai Astrup, Dag-Inge Ulstein, Kristin Halvorsen, Isa Maline Isene, Eirik Bergesen, Idar Kreutzer og Lene Conradi.

Les mer

Bærekraftsnytt Sammen om klimarammeverk, IEA-rapport, global minimumsskatt og EUs taksonomi

Det er 30 millioner jobbmuligheter i det grønne skiftet, men det må handles raskt om de skal havne i Norge.

Les mer

Joe Biden under det digitale klimamøtet. Foto: Skjermdump

Bærekraftsnytt Dobler utslippskutt

Joe Biden holder på med en miljøpolitisk snuoperasjon, og kunngjorde under hans digitale klimamøte at USAs utslippskutt skal dobles.

Les mer

Foto: Chris Pagan / Unsplash

Fra seil til seil: – Hvis vi ikke gjør noe, står tiden stille

Skipsfart binder verden sammen, og i sjøfartsnasjonen Norge skal vi ha skip med null utslipp. Må vi krysse verdenshavene med seil igjen?

Les mer

Foto: Benjamin Child / Unsplash

Kutter Nav-strengen: – Det er flerfoldige millioner vi kan spare

Mange med Asperger syndrom er ofte høyt utdannet, men likevel i Nav-systemet. Unicus ansetter bare mennesker med Asperger, og mener det er en konkurransefordel.

Les mer

Photo: Annie Spratt / Unsplash

«Last year I was calling for a boardroom revolution; just a month later, it changed rapidly»

The board of directors operate in a new reality now; businesses must integrate reporting on sustainability and financial risk, Martin Skancke and Turid Solvang says.

Les mer

Intervju – Vi har verdens beste utgangspunkt

Eldrebølge og fallende oljeetterspørsel: Den ferske Perspektivmeldingen kartlegger noen illevarslende trender, men finansminister Jan Tore Sanner er ikke bekymret.

Les mer

Plastikk fantastisk

Gir plast verdi: Empower ble etablert i januar 2018 med ett mål – å bruke teknologi som et digitalt verktøy i omstillingen til sirkulærøkonomi, og samtidig løse verdens plastutfordringer. 4 år senere har nesten 10.000 mennesker tjent penger på å samle og sortere plast, flere faste arbeidsplasser har blitt skapt ved plastmottak og prosseseringsanlegg og bare i år har mer enn 2000 tonn plast blitt plukket.

Les mer