Våre samarbeidspartnere og bidragsytere

Fremtidens Næringsliv er et magasin og en podkast som handler om løsninger, muligheter og utfordringer knyttet til et bærekraftig næringsliv, eller fremtidens næringsliv, som vi kaller det. Det drives av Abelia og UN Global Compact Norge, FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv.

 

Dette er menneskene bak spakene hos Fremtidens Næringsliv

Fremtidens næringsliv er et magasin med mange bidragsytere. Fra ulike vinkler vil vi belyse løsninger, muligheter, utfordringer og forskning knytta til et bærekraftig næringsliv. For å få til det har vi skribenter med bred erfaring fra ulike næringer og akademia.

Øystein E. Søreide

Podkastvert

Øystein E. Søreide er administrerende direktør i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Øystein har bakgrunn fra humanitære organisasjoner og politikken og er godt kjent med det norske organisasjons- og næringslivet. Før Abelia var han bydelsdirektør i Grorud. I podkasten er han programleder.

Knut Moestue

Podkastprodusent og skribent

Knut Moestue er markeds- og partneransvarlig i UN Global Compact Norge. Han er en erfaren podkastprodusent, og sørger for at vi jevnlig får lytte til kunnskapsrike mennesker og næringslivstopper snakke om fremtidens næringsliv og hvordan vi skal komme dit. Knut har bred erfaring fra næringslivet, og var med å starte Arendalsuka.

Kim Gabriell

Kronikkforfatter og podkastvert

Kim Gabrielli er direktør i UN Global Compact Norge. Han er godt kjent med FN systemet samt det norske organisasjons- og næringslivet. Han var tidligere assisterende generalsekretær i Unicef Norge. I podkasten er han programleder, samtidig som han jevnlig bidrar med debattinnlegg i Fremtidens Næringsliv.

FLERE HISTORIER

– Vi ansetter ikke folk for å lage produktene våre, vi utvikler produkter for å kunne ansette folk

Mange bedrifter er opptatte av hvordan de kan bidra til bærekraftsmålene gjennom sin daglige drift.

Les mer

Bærekraftig finans – gjør Norge nok?

Norge er unikt stilt for å tiltrekke seg grønne investeringer – men da må vi tenke eksport fra dag én, sier Siri Kalvig (Nysnø) og Håkon Haugli (Innovasjon Norge).

Les mer

Connectivity: The Perfect Storm

Connectivity will revolutionise business, and we’re on the cusp of a fourth industrial revolution, argues Børge Brende of the World Economic Forum and Telenor-CEO Sigve Brekke.

Les mer