Våre samarbeidspartnere og bidragsytere

Fremtidens Næringsliv er et magasin og en podkast som handler om løsninger, muligheter og utfordringer knyttet til et bærekraftig næringsliv, eller fremtidens næringsliv, som vi kaller det. Det drives av Abelia og UN Global Compact Norge, FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv. Til å gi oss råd, tips og veiledning om form og innhold har vi et redaksjonsråd bestående av eksperter på ulike felt. DNV, Tinkr, Pfizer Norge, BI samt Robin Wigglesworth som til daglig jobber i Financial Times.

 

Dette er menneskene bak spakene hos Fremtidens Næringsliv

Fremtidens næringsliv er et magasin med mange bidragsytere. For å belyse de gode ideene og initiativene som skaper fremtidens bærekraftige næringsliv fra ulike vinkler, inviterer vi også skribenter med bred erfaring fra ulike næringer og akademia.

Øystein E. Søreide

Podkastvert

Øystein E. Søreide er administrerende direktør i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Øystein har bakgrunn fra humanitære organisasjoner og politikken og er godt kjent med det norske organisasjons- og næringslivet. Før Abelia var han bydelsdirektør i Grorud. I podkasten er han programleder.

Kim Gabrielli

Kronikkforfatter og podkastvert

Kim Gabrielli er direktør i UN Global Compact Norge. Han er godt kjent med FN systemet samt det norske organisasjons- og næringslivet. Han var tidligere assisterende generalsekretær i Unicef Norge. I podkasten er han programleder, samtidig som han jevnlig bidrar med debattinnlegg i Fremtidens Næringsliv.

Kristian Tvedt

Podkastprodusent

Kristian er produsent og skribent for Fremtidens Næringsliv. Han er utdannet journalist, har også en bachelor i sammenliknende politikk, og er snart ferdig med en master i statsvitenskap. Bakgrunn fra Dagbladet, Studentradioen i Bergen og FN-sambandet. Ta gjerne kontakt på kristian.tvedt@globalcompact.no for innspill til saker og temaer vi bør dekke, eller med forespørsler om å publisere debattartikler på Fremtidens Næringsliv.

Pernille Røe

Skribent

Pernille Røe er kommunikasjonsansvarlig i UN Global Compact Norge, og artikkelforfatter i Fremtidens Næringsliv. Hun er utdannet ved avdeling for mediefag på Høgskulen i Volda, og har mye erfaring med innholdsproduksjon til ulike flater.

Knut Moestue

Podkastprodusent og skribent

Knut Moestue er markeds- og partneransvarlig i UN Global Compact Norge. Han er en erfaren podkastprodusent, og sørger for at vi jevnlig får lytte til kunnskapsrike mennesker og næringslivstopper snakke om fremtidens næringsliv og hvordan vi skal komme dit. Knut har bred erfaring fra næringslivet, og var med å starte Arendalsuka.

FLERE HISTORIER

Bærekraftig finans – gjør Norge nok?

Norge er unikt stilt for å tiltrekke seg grønne investeringer – men da må vi tenke eksport fra dag én, sier Siri Kalvig (Nysnø) og Håkon Haugli (Innovasjon Norge).

Les mer

Connectivity: The Perfect Storm

Connectivity will revolutionise business, and we’re on the cusp of a fourth industrial revolution, argues Børge Brende of the World Economic Forum and Telenor-CEO Sigve Brekke.

Les mer

Fremtidens Næringsliv header 1

Hva kan arbeiderbevegelsen bli enig om?

Espen Barth Eide og Jørn Eggum diskuterer veien inn i et nytt industrieventyr.

Les mer