Redaksjonen og våre støttespillere

Hvilke løsninger, muligheter og utfordringer finnes i bærekraftsmålene? Og hvordan kan fremtidens næringsliv bidra til å nå disse målene?

Podkasten og magasinet Fremtidens Næringsliv setter søkelyset på politiske prosesser, økonomiske trender, teknologiutvikling og selskapene som leder an i det grønne og bærekraftige skiftet. Det drives av UN Global Compact Norge, FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv, med Abelia som hovedpartner. Redaksjonen får innspill, ekspertvurderinger og sakstips fra vår støttespiller Sopra Steria.

Faglige og presseetiske problemstillinger løses av redaksjonen i samråd med Robin Wigglesworth, som er global finans-korrespondent i Financial Times.

Har du sakstips eller sterke meninger om bærekraftig næringsliv? Send innspill og debattinnlegg til kristian.tvedt@globalcompact.no.

 

Dette er menneskene bak Fremtidens Næringsliv

Øystein E. Søreide

Podkastvert

Øystein E. Søreide er administrerende direktør i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Øystein har bakgrunn fra humanitære organisasjoner og politikken og er godt kjent med det norske organisasjons- og næringslivet. Før Abelia var han bydelsdirektør i Grorud. I podkasten er han programleder.

Kim Gabrielli

Kronikkforfatter og podkastvert

Kim Gabrielli er direktør i UN Global Compact Norge. Han er godt kjent med FN systemet samt det norske organisasjons- og næringslivet. Han var tidligere assisterende generalsekretær i Unicef Norge. I podkasten er han programleder, samtidig som han jevnlig bidrar med debattinnlegg i Fremtidens Næringsliv.

Kristian Tvedt

Produsent og redaktør

Kristian er produsent og redaktør for Fremtidens Næringsliv. Han er utdannet journalist og statsviter.

Pernille Røe

Skribent

Pernille Røe er kommunikasjonsansvarlig i UN Global Compact Norge, og artikkelforfatter i Fremtidens Næringsliv. Hun er utdannet ved avdeling for mediefag på Høgskulen i Volda, og har mye erfaring med innholdsproduksjon til ulike flater.

Knut Moestue

Podkastprodusent og skribent

Knut Moestue er markeds- og partneransvarlig i UN Global Compact Norge. Han er en erfaren podkastprodusent, og sørger for at vi jevnlig får lytte til kunnskapsrike mennesker og næringslivstopper snakke om fremtidens næringsliv og hvordan vi skal komme dit. Knut har bred erfaring fra næringslivet, og var med å starte Arendalsuka.

FLERE HISTORIER

Finansverdenens «Manhattan Project»

Det er nærmest umulig å slå markedet. Denne oppdagelsen førte til den kanskje viktigste nyvinningen i finans de siste ...

Les mer

Parterapi for klima og industri

Blir det gjørmebryting eller forsoning når Anja Bakken Riise (Framtiden i våre hender) og Atle Tranøy (konserntillitsv...

Les mer

Veien til fremtidens havnæring: Oljeskatt: – Alle næringer har fått koronastøtte, men det blekner i forhold

Veien til fremtidens havnæring: Økonomiprofessor Karen Helene Ulltveit-Moe mener den nye petroleumsskatten renser opp i ...

Les mer