Redaksjonen og våre støttespillere

Hvilke løsninger, muligheter og utfordringer finnes i bærekraftsmålene? Og hvordan kan fremtidens næringsliv bidra til å nå disse målene?

Podkasten og magasinet Fremtidens Næringsliv setter søkelyset på politiske prosesser, økonomiske trender, teknologiutvikling og selskapene som leder an i det grønne og bærekraftige skiftet. Det drives av UN Global Compact Norge, FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv, med Abelia som hovedpartner. Redaksjonen får innspill, ekspertvurderinger og sakstips fra vår støttespiller Sopra Steria.

Har du sakstips eller sterke meninger om bærekraftig næringsliv? Send innspill og debattinnlegg til ksf@globalcompact.no.

 

Dette er menneskene bak Fremtidens Næringsliv

Kim N. Gabrielli

Kronikkforfatter og podkastvert

Kim Gabrielli er direktør i UN Global Compact Norge. Han er godt kjent med FN systemet samt det norske organisasjons- og næringslivet. Han var tidligere assisterende generalsekretær i Unicef Norge. I podkasten er han programleder, samtidig som han jevnlig bidrar med debattinnlegg i Fremtidens Næringsliv.

Øystein E. Søreide

Podkastvert

Øystein E. Søreide er administrerende direktør i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Øystein har bakgrunn fra humanitære organisasjoner og politikken og er godt kjent med det norske organisasjons- og næringslivet. Før Abelia var han bydelsdirektør i Grorud. I podkasten er han programleder.

Kristin Steenfeldt-Foss

Redaktør og Produsent

Kristin Steenfeldt-Foss er redaktør og produsent for Fremtidens Næringsliv. Med en variert karrierebakgrunn har Kristin arbeidet ved Kongelige Norsk Ambassade i London, der hun jobbet innen kultur og kommunikasjon. Hun har også jobbet innen finans hos private equity-selskapet Norvestor. I tillegg har hun bidratt til innholdsproduksjon og som reporter for mediegruppen TV2. I sin rolle er Kristin ansvarlig for å bringe kunnskapsrike mennesker, næringslivsledere og politikere til diskusjoner om fremtidens næringsliv og hvordan navigere seg dit på en måte som ivaretar miljøet.

Alex Benjamin Jørgensen

Skribent og Produsent

Alex Benjamin Jørgensen er en erfaren journalist og produsent med over 12 års erfaring innen undersøkende journalistikk. Han har en bachelorgrad i medier og journalistikk, samt en mastergrad i statsvitenskap og regjering. Alex sin omfattende karriere har ført ham til samarbeid med fremtredende internasjonale organisasjoner, inkludert UNHCR og UNDP. Han har også jobbet som produsent for Oslo Pride og bidratt til ulike produksjoner knyttet til denne begivenheten.

Camilla Høvik

Skribent

Camilla Høvik er en engasjert skribent for Fremtidens Næringsliv, utdannet i statsvitenskap og snart med en mastergrad i internasjonale relasjoner. Med solid erfaring fra Østfold Fylkeskommune og deltakelse i prosjekter som YRN og BSSSC, samt nasjonale initiativer, kombinerer hun teoretisk kunnskap og praktisk erfaring for å skrive innsiktsfulle artikler om komplekse globale temaer.

Melica Jahangiri

Skribent

Melica Jahangiri er skribent for Fremtidens Næringsliv. Med en bakgrunn som statsviter, er hun i ferd med å fullføre en master i International Relations fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Melica har erfaring fra Sintef i Belgia, hvor hun jobbet med nyhetsskriving og kommunikasjon. Hun skriver ukentlig for Fremtidens Næringsliv, og formidler viktige saker til et bredt publikum.

Julie Marie Winger Eriksen

Skribent

FLERE HISTORIER

Finansverdenens «Manhattan Project»

Det er nærmest umulig å slå markedet. Denne oppdagelsen førte til den kanskje viktigste nyvinningen i finans de siste ...

Les mer

Parterapi for klima og industri

Blir det gjørmebryting eller forsoning når Anja Bakken Riise (Framtiden i våre hender) og Atle Tranøy (konserntillitsv...

Les mer

Veien til fremtidens havnæring: Oljeskatt: – Alle næringer har fått koronastøtte, men det blekner i forhold

Veien til fremtidens havnæring: Økonomiprofessor Karen Helene Ulltveit-Moe mener den nye petroleumsskatten renser opp i ...

Les mer