EPISODE 20: Bærekraft inn i kjernestrategien

Undersøkelsen State of Sustainability in Norway 2020 viser at det er kritisk mangel på kompetanse innen bærekraftig business.

https://shows.acast.com/fremtidensnaeringsliv/episodes/friis-baerekraft-i-kjernestrategien

Bærekraft har kommet inn i forretningsstrategiene, men kompetansen er kritisk manglende, ifølge S-HUBs undersøkelse. Er norske bedrifter klar for det bærekraftige skiftet?

– Hva skjer etter korona nå? Vi spør i undersøkelsen: Blir fokuset større eller mindre? 77 prosent sier at det vi opplevde bare fører til mer fokus på bærekraft, sier Andreas Friis.

Friis driver Sustainability Hub Norway (S-HUB), som årlig har undersøkt ståa på bærekraft i norske bedrifter. Desember 2020 var tredje gang S-HUB publiserte rapporten State of Sustainability in Norway.

Lurer du på hvordan du kan integrere bærekraft i virksomheten? Se noen gode eksempler her:

GK Gruppen har flere tusen ansatte, men klarte å integrere bærekraft i kjernestrategien på et halvt år: «Bærekraftsrapportering må være integrert, det kan ikke være et årlig stunt»

Bokhari utvikler produkter for å ansette veversker, og driver en skole i Pakistan med midlene: «Den norske fillerya er selve definisjonen av bærekraft»

Hør hele podkastepisoden med Andreas Friis her, eller der du lytter til podkast! Husk å abonnere om du ikke vil gå glipp av fremtidige episoder.

 

FLERE EPISODER

Bærekraftig landbruk

Landbruket er den eneste sektoren med en forpliktende klimaavtale, og Bondelagets Sigrid Hjørnegård forteller om naturen...

Les mer

Masterplan for fremtidsindustriene

DNV GLs nye rapport viser at vi ikke når utslippsmålene, og Sverre Alvik (DNV GL) og Nils Klippenberg (Norsk Industri) f...

Les mer