EPISODE 39: Bærekraftsakseleratoren

Et aspekt ved bærekraftsutfordringene er å identifisere og skalere innovative løsninger. Det er målet med Equinor and Techstars Energy Accelerator, i samarbeid med Capgemini og Kongsberg.

CapGemini er partner i akseleratorprogrammet, mens Ocean Access er deltaker i årets program, som ble avsluttet i mai. Programmet går over 13 uker; de fire første brukes til å finne mentorer til oppstartsselskapene.

– Det å være del av en kjent akselerator er positivt for mange. Vi hadde 309 søkere og ti som gikk gjennom nåløyet, forteller Elin Skauge i Capgemini Invent.

Oppstartsselskapet Ocean Access er deltaker i programmet, og jobber med å utvikle en løsning for fjernovervåkning i havet.

– Vi trenger kunnskap om havet, og bedre løsninger for å samle denne dataen. Bøyene våre på havet fungerer som et koblingspunkt mellom satellitter og instrumenter under vann. Det er utrolige krefter i havet, så disse bøyene er veldig utsatt. Derfor er det også veldig ressurskrevende, forklarer Andreas Mauritzen, CEO i Ocean Access.

F.v.: Programledere Øystein E. Søreide og Kim Gabrielli, Andreas Mauritzen (på skjerm) og Elin Skauge.

Akseleratorprogrammet bruker fire av de 13 ukene på å matche startups med mentorer. Og mentorene fortsetter gjerne å følge selskapene i lang tid.

– Alle [partnerne i programmet] har lyst til å være med på omstillingen i energibransjen. Vi tror vi har kompetanse som kan være viktig for oppstartsselskapene, mens de har nye ideer og ny teknologi de kan bringe til torgs, forteller Skauge.

Hør episoden under, eller på Spotify, Apple Podcasts eller andre podkasttjenester:

 

FLERE EPISODER

Bærekraftskonferansen 2021

Se og hør livesendingen vår fra regjeringens nasjonale bærekraftskonferanse her.

Les mer

Datasjøer og digitale økosystemer

For et langt år siden digitaliserte vi det meste over natten. Det var mulig fordi infrastrukturen allerede var på plass....

Les mer