EPISODE 37: Bærekraftskonferansen 2021

Se og hør livesendingen vår fra regjeringens nasjonale bærekraftskonferanse her.

Fremtidens Næringsliv var med som samarbeidspartner under regjeringens Bærekraftskonferanse 2. juni, og programledere Øystein Eriksen Søreide (Abelia) og Kim N. Gabrielli (UN Global Compact Norge) rakk å snakke med flere av gjestene på programmet. Det ble til en livesending som du kan se her i sin helhet, eller høre i deler under, eller i din podkastspiller.

 

Hvordan kan ungt lederskap løse fremtidens utfordringer? Isa Maline Isene, leder i LNU, og utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (Krf) diskuterer bærekraftig utviklingspolitikk og hvorfor ungt lederskap er nøkkelen til å skape forandring i samfunnet.

Det er i kommuner og byer 2/3 av FNs bærekraftsmål må nås. Idar Kreutzer, direktør i Finans Norge, og Lene Conradi, ordfører i Asker, er innom for å snakke om helhetlig arbeid for å jobbe mot målene: noen stikkord er klimarisiko, Kunnskapsbanken (https://kunnskapsbanken.dsb.no/) og delekultur.

Cicero-direktør Kristin Halvorsen forteller om Ciceros Shades of Green, kanskje verdens fremste rammeverk for å vurdere hvor grønn en grønn obligasjon faktisk er. I tillegg blir det et dypdykk i klimaaspektet ved bærekraftsmålene: Hvordan kan vi kutte utslippene mest effektivt – her hjemme og der ute?

Den nasjonale handlingsplanen for bærekraftsmålene er rett rundt hjørnet. Norge er det siste av de nordiske landene som får en slik handlingsplan. Hva er bærekraftsutfordringene i Norge kontra i andre land? Livesendingen fra Bærekraftskonferansen rundes av med mannen bak den nasjonale bærekraftsstrategien, kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup, og konferansier Eirik Bergesen.

Del 2 (du finner del 1 i toppen av saken):

Del 3:

Del 4:

 

FLERE EPISODER

Kort forklart: EU-taksonomien

EUs taksonomi over bærekraftige økonomiske aktiviteter vil bli formelt vedtatt i sommer. Her er en kjapp guide til hvord...

Les mer

Asperger som konkurransefortrinn

Mange med Asperger syndrom er ofte høyt utdannet, men er likevel i Nav-systemet, og får ikke brukt kompetansen sin i en ...

Les mer