EPISODE 18: Bærekraftsledelse: Fra ord til handling

Alle bedrifter kan bidra.

Sverre Thornes og Tone Sandberg snakker om topplederens muligheter: mange toppledere mener bærekraft er viktig for driften, men også at næringslivet ikke bidrar nok.

Privat sektor står for 75 prosent av global BNP, og uten næringslivet når ikke verden bærekraftsmålene. På spørsmål om næringslivet i dag spiller en avgjørende rolle i å nå målene, svarer bare 21 prosent at topplederne at de mener det, viser verdens største topplederundersøkelse om bærekraft fra 2019.

Samtidig mener hele 94 prosent av topplederne at bærekraft er oppskriften for fremtidig suksess. Undersøkelsen avslørte et stort gap mellom topplederes oppfatning av hvor viktig bærekraft er for bedriften, og hvilken rolle næringslivet spiller i å nå bærekraftsmålene.

På tross av koronapandemi og økonomisk resesjon velger stadig flere toppledere å satse på langsiktig, bærekraftig drift. I denne live-episoden av Fremtidens Næringsliv snakker Øystein Søreide (Abelia) og Kim Gabrielli (UN Global Compact Norge) med Accenture og KLP om bærekraftsledelse: hvordan det kan være et konkurransefortrinn, og hvordan det blir lønnsomt.

Hør hele episoden her, eller i din podkast-app. Husk å abonnere for å få med deg fremtidige episoder!

 

FLERE EPISODER

Bærekraftig finans i utviklingspolitikken

I utviklingspolitikken trengs det hjelp av privat kapital for å nå bærekraftsmålene, mener Dag-Inge Ulstein. Et klimaf...

Les mer

Masterplan for fremtidsindustriene

DNV GLs nye rapport viser at vi ikke når utslippsmålene, og Sverre Alvik (DNV GL) og Nils Klippenberg (Norsk Industri) f...

Les mer