EPISODE 60: Mangfoldsledelse og fabelen om påfuglen som blir ansatt av en hund

https://shows.acast.com/fremtidensnaeringsliv/episodes/loveleen-brenna-mangfoldsledelse-og-fabelen-om-pafuglen

Det er veldokumentert at mangfold i organisasjonen er et konkurransefortrinn. Men hvordan får man ut dette potensialet? Det holder ikke å telle kjønnsbalanse hvis arbeidsplassen har en fit-in-kultur, mener Loveleen Brenna.

– I 2012 var det nesten ingen som snakket om mangfold, og i alle fall ikke mangfoldsledelse og -kompetanse. Siden den gang har vi fått en del rapporter som viser verdien av mangfold, sier Loveleen Brenna.

Hun sikter til en rekke rapporter, som f.eks. de McKinsey har publisert de siste årene, hvor dette konkurransefortrinnet er tydelig og tallfestet.

– Det er flere parametre man kan se på: økt trivsel, redusert sykefravær, økt effektivitet, sier Brenna.

Dette er en konsekvens av god mangfoldsledelse, understreker hun. Brenna, som har ledet arbeidet med å utvikle verdens første standard for mangfoldsledelse, mener at mangfold ikke stopper ved rekrutteringen. Det holder ikke å telle mangfold på parametre som kjønnsbalanse eller antall ansatte med flerkulturell bakgrunn.

Bedrifter kan heie på mangfold, men ha en assimilerende kultur som fortrenger disse fordelene, som trivsel, effektivitet og lavere sykefravær. Slik kan ledelsen bremse de positive effektene som mangfold har potensiale til å gi.

– Vi er fortsatt der at vi teller mangfold, ikke mangfoldskompetanse, sier hun.

Hvordan ser mangfold ut i forskjellige bransjer, hva gjør selskaper som er best i klassen, og hvordan skal en påfugl oppføre seg på en arbeidsplass med bare hunder? Hør episoden under, og abonner i din podkastspiller. 

 

FLERE EPISODER

Havøkonomien i 2050

Fersk DNV-rapport spår utviklingen i havøkonomien de neste tiårene: brorparten av investeringene vil gå til havvind, f...

Les mer

Finansverdenens «Manhattan Project»

Det er nærmest umulig å slå markedet. Denne oppdagelsen førte til den kanskje viktigste nyvinningen i finans de siste ...

Les mer