EPISODE 16: Mangfoldsvakuumet i næringslivet

Mange bedrifter har begynt å se fordelene ved økt mangfold.

https://shows.acast.com/fremtidensnaeringsliv/episodes/caroline-grundekjn-og-javad-mushtaq-mangfold-i-naeringslivet

Caroline Grundekjøn og Javad Mushtaq diskuterer mangfoldsvakuumet i norske bedrifter, og viser hvordan det først og fremst rammer innovasjon og avkastning.

Javad Mushtaq vokste opp i Halden, og fikk høre av lærere at han burde senke ambisjonsnivået om han skulle få jobb. Det drev ham til å jobbe ennå hardere.

– Det kan ikke stemme at et land som Norge ikke har muligheter til alle hvis man jobber hardt nok. Ofte er utfordringen for de med minoritetsbakgrunn at man må jobbe dobbelt så hardt for å komme halvparten så langt, sier Mushtaq.

I sommer gikk en debatt om økt mangfold i næringslivet krever at personer med annerledes bakgrunn får et kompetanseløft, eller om kvotering er det beste botemiddelet. Caroline Grundekjøn er journalist i E24, hvor hun har dekket temaet tett.

– Jeg tror det er feil å tenke at man enten er kvotert inn eller er kompetent. Man kvoterer jo inn kompetente mennesker, særlig når man snakker om lederstillinger i næringslivet, sier hun.

Hør hele episoden her, eller på din podkastplattform. Husk å abonnere om du ikke vil gå glipp av fremtidige episoder!

 

FLERE EPISODER

Bærekraft som drivkraft – bærekraftsministeren møter bærekraftsdesigneren

Nikolai Astrup og Runa Klock viser hvordan man kan se helheten i bærekraftsarbeidet.

Les mer

tveitdal+osmundsen bilde

Renewable revolution: Industry, innovation and infrastructure

Financing the green shift requires the same cooperative effort that we have seen in the handling of the pandemic, accordin...

Les mer