EPISODE 1: Vaksiner til alle

IKKE ALLE HAR DE SAMME FORUTSETNINGENE FOR VAKSINEINNKJØP

Årlig dør 1,5 millioner mennesker av sykdommer som kunne vært forhindret med vaksiner. Det tilsvarer 4110 mennesker hver eneste dag. I skrivende stund melder WHO om over 400.000 dødsfall som følge av Covid-19. Det gjør at fokuset på vaksiner er større enn noen gang.

I disse krisetider venter vi alle på at det skal utvikles en vaksine mot Covid-19 så raskt som mulig. I normale tider er det derimot ikke like ofte folk flest ofrer vaksiner og hvor viktige de er for den globale helsen så mange tanker. I gode gamledager da vi kunne samles i forsamlinger og ha tilreisende gjester fra nært og fjernt inviterte vi Seth Berkley, CEO i Vaksinalliansen Gavi og Mari Sundli Tveit politikkdirektør i Næringslivets Hovedorganisasjon til en prat om nettopp vaksiner, global helse og næringslivets rolle.

I løpet av årene har Gavi blitt eksperter på å samarbeide med næringslivet for å nå sine mål, også på andre områder enn vaksineprodusenter. Berkley gir et ferskt eksempel med Unilever som var vinn-vinn for begge parter, det kan du høre mer om i podkasten.

Hva har egg, og eventuelt mangelen på det med vaksiner å gjøre? Hør podkasten her.

Hør, lik og følg oss her, eller der du vanligvis hører podkast

 

FLERE EPISODER