EPISODE 1: Vaksiner til alle

IKKE ALLE HAR DE SAMME FORUTSETNINGENE FOR VAKSINEINNKJØP

https://player.acast.com/5e86763e6dc816fc1452e763

Årlig dør 1,5 millioner mennesker av sykdommer som kunne vært forhindret med vaksiner. Det tilsvarer 4110 mennesker hver eneste dag. I skrivende stund melder WHO om over 400.000 dødsfall som følge av Covid-19. Det gjør at fokuset på vaksiner er større enn noen gang.

I disse krisetider venter vi alle på at det skal utvikles en vaksine mot Covid-19 så raskt som mulig. I normale tider er det derimot ikke like ofte folk flest ofrer vaksiner og hvor viktige de er for den globale helsen så mange tanker. I gode gamledager da vi kunne samles i forsamlinger og ha tilreisende gjester fra nært og fjernt inviterte vi Seth Berkley, CEO i Vaksinalliansen Gavi og Mari Sundli Tveit politikkdirektør i Næringslivets Hovedorganisasjon til en prat om nettopp vaksiner, global helse og næringslivets rolle.

I løpet av årene har Gavi blitt eksperter på å samarbeide med næringslivet for å nå sine mål, også på andre områder enn vaksineprodusenter. Berkley gir et ferskt eksempel med Unilever som var vinn-vinn for begge parter, det kan du høre mer om i podkasten.

Hva har egg, og eventuelt mangelen på det med vaksiner å gjøre? Hør podkasten her.

Hør, lik og følg oss her, eller der du vanligvis hører podkast

 

FLERE EPISODER