EPISODE 116: Oslo Business Forum: Fra Studentdrømmer til En Ledelseskonferanse i Verdensklasse

Av Kristin Steenfeldt-Foss

Hvordan klarte to unge studenter fra BI å fylle saler og messehaller til bristepunktet? Oslo Business Forum har alltid utmerket seg ved å bane vei for en unik lineup av foredragsholdere innenfor teknologi, sport, ledelse og bærekraft. Medgründer og partneransvarlig Marius Røed Wang deler historien, suksessene og visjonen.  

 

 

Hvert år samler Oslo Business Forum noen av verdens mest innflytelsesrike tenkere for å inspirere, motivere og styrke kompetansen til norsk næringsliv. Siden sin beskjedne begynnelse i 2016 har Oslo Business Forum (OBF) opplevd en ekstraordinær vekst og markert seg som en katalysator for innovasjon og vekst i Norge. Med en imponerende liste over talere som inkluderer legendariske navn som Sir Alex Ferguson, Barack Obama, Randi Zuckerberg, David Cameron og Steve Wozniak, har OBF kontinuerlig utfordret og presset grensene for hva som er mulig. 

Medgründer og partneransvarlig Marius Røed Wang forteller:

 – Oslo Business Forum ble startet opp av Christoffer Romberg og meg selv, mens vi begge studerte ved Handelshøyskolen BI. Vi hadde en ambisjon om å skape en eksepsjonell konferanse for studenter innen økonomi og ledelse. For å oppnå dette, satset vi på å tiltrekke oss internasjonale toppledere. I første omgang Sir Alex Ferguson, den legendariske fotballmanageren for Manchester United. Selv om vi møtte stor skepsis blant skolen BI og flere andre, hoppet vi av studiene og tok på seg risikoen for å gjøre arrangementet til virkelighet. Vi satset alle sparepengene våre.  

Starten var krevende, med kun tre billetter solgt den første uken og en omsetning på 12.000 kroner. Men Marius og Christoffer ga ikke opp. De investerte tid og innsats i å forbedre innholdet, markedsføringen og engasjementet rundt Oslo Business Forum. Til slutt, med Sir Alex Ferguson som en av hovedtalerne, kom de gjennom med et underskudd på 50.000 kroner, noe de var fornøyde med.  

I dag, 2023, har Oslo Business Forum ambisjoner som strekker seg langt utover nasjonens grenser. De har satt seg mål om å bli en av verdens mest innflytelsesrike forretningskonferanser innen 2026. For OBF har tatt det norske næringslivet med storm, inspirert ledere og ivrige sinn.  

 «Thriving in Chaos»  

Dette året har Oslo Business Forum valgt temaet «Thriving in Chaos.»  

– Dette valget virker både utfordrende og spennende, sier Røed Wang. 

Marius deler videre hvorfor de gikk for akkurat dette og hva det representerer i dagens forretningsmiljø og forklarer at Oslo Business Forum alltid streber etter å være tidsaktuelt i valg av tema. De fokuserer vanligvis på strategi, ledelse, innovasjon og transformasjon. Valget av årets tema ble inspirert av Dr. Kjell Nordstrøm, en tidligere styremedlem i Oslo Business Forum. Han hadde nylig utgitt boken «Corona Express,» der han betraktet pandemien som en tidsmaskin som skyver virksomheter ti år fremover i digitalisering. Etter pandemien stod næringslivet overfor nye utfordringer, inkludert en drastisk endring fra globalisering til det motsatte. 

Flatt hierarki og psykologisk trygghet 

En av de unike aspektene ved Oslo Business Forum er organisasjonens flate struktur og fokus på psykologisk ledelse. Dette skiller seg fra tradisjonelle forretningsmiljøer. Marius gir oss en nærmere innsikt i hvordan dette fungerer og hvordan det påvirker teamdynamikken. 

–Oslo Business Forum legger vekt på å skape psykologisk trygghet i organisasjonen. Vi har en spesiell kultur inspirert av Erin Meyer, forfatteren av «No Rules Rules,» som beskriver hvordan Netflix har skapt en innovativ kultur. Vi ser på seg selv som et sportslag snarere enn en familie, for å fremme en høytpresterende kultur. Vi arrangerer regelmessige middager der teammedlemmene gir hverandre ærlig tilbakemelding, noe som har bidratt til å forbedre feedback-kulturen på daglig basis. Denne unike tilnærmingen har vært en stor suksessfaktor for oss Oslo. 

Hør hvordan OBF konkret trener for å forbedre seg. Hvilke snorer trakk de i for å sikre seg Barack Obama, Malala og Sir Alex Ferguson som foredragsholdere? Og hvordan de har  jobbet for å fremme mangfold og øke antallet kvinnelige talere. Hele episoden finner du hvor enn du hører podkast – eller lytt her:

… eller der du kan se på  Youtube.

 

 

FLERE EPISODER