Arendalsuka: Arrangementer på scenen til UN Global Compact Norge

Her kan du både se og lese om alle arrangementene på scenen til UN Global Compact Norge under Arendalsuka 16.-20. august.

Endelig kan vi samles i Arendal for Arendalsuka, og på Torvet 1A blir det liv!

Her blir det arrangementer i regi av oss, Storebrand, Regnskogfondet, Grieg, Avinor, Wärtsilä, Freyr, Selmer, KPMG, Sopra Steria, C40, SINTEF, NTNU, Visolit og mange flere. Hvordan ser fremtidens næringsliv ut, hvem jobber der, og hvordan kommer vi dit? Digitalisering, omstilling, bærekraft, klima, finans, sirkulærøkonomi og mye mer står på plakaten!

Hvordan kommer vi oss ut av krisen, og hvordan behandler vi klima- og naturkrisen med samme hast og alvor som pandemien?

Noen positive tegn har vi sett allerede. Bærekraftig finans er blitt en makrotrend, flere investorer etterspør klimarapportering og klimatilpasset forretningsdrift i selskapene de investererer i, stadig flere bedrifter setter vitenskapsbaserte klimamål, og nasjonale utslippsmål blir mer ambisiøse. Men er det nok?

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til vår scene på Torvet 1A, og om du ikke skal til Arendalsuka i år, kan du se alt livestreamet her.

 

Mandag 16.08.21

Kl. 08:30-08:45:  Hva skjer på et kvarter med Fremtidens Næringsliv (livepodkast) (UN Global Compact Norge, Abelia)
Hva bør du få med deg av dagens arrangementer på Arendalsuka, innen temaene bærekraft, næringsliv og digitalisering? Programledere Kim Gabrielli og Øystein E. Søreide med gjester trekker frem det viktigste på plakaten.

 

Kl. 12:00-13:00:  200.000+ arbeidsplasser innen 2050 (UN Global Compact Norge)
Med oljeprisen IEA legger opp til i sin siste rapport, kan 90.000 arbeidsplasser i norsk petroleumssektor forsvinne innen 2030, men regjeringen beregner nesten halvering i samme tidsrom. Hvem skal jobbe hvor, og hvordan sørger vi for å omstille og utdanne de vi trenger?

 

Kl. 13:30-15:00:  Fra Berlevåg til Arktis – fremtidens grønne energiløsninger i nord (Grieg, Zeeds)
Nye drivstoff skal gjøre fly- og skipstransporten grønnere. Verdens første distribusjonsskip for grønn ammoniakk utvikles i Norge, og vi har også godt posisjonert for å bidra til utslippsfri luftfart.

 

Kl. 15:30-17:00: Er det privat næringsliv som kommer til å redde naturen? (Storebrand)

Flere viktige FN-toppmøter arrangeres i høst. Hvordan vil en kommende naturavtale se ut, og hvordan kan finanssektoren bidra til å beskytte regnskogene? Hva må til under klimatoppmøtet i Glasgow?

 

Kl. 18:30-19:15:  Omstillingsbarometeret 2021 – Livepodkast med Fremtidens Næringsliv (UN Global Compact Norge, Abelia)
Tidligere på dagen legger Abelia frem Omstillingsbarometeret 2021. Vi inviterer sentrale aktører i Norges omstilling til å gå dypere inn i funnene.

 

Tirsdag 17.08.21

Kl. 08:30-10:00:  Bærekraftig flydrivstoff – Løsning for fossilfri luftfart og industriell mulighet for Norge? (Avinor)
Norsk luftfart har som mål at sektoren skal være fossilfri innen 2050. Økt produksjon og innfasing av bærekraftig flydrivstoff vil være avgjørende for å nå dette målet.

 

Kl. 10:30-11:30:  Stopp å gnåle start å måle (Sopra Steria, Equinor)
Enkeltindivider, stater og virksomheter har et felles eierskap til kloden vår, og alle har et ansvar for å begrense sitt klimaavtrykk – også virksomheter.

 

Kl. 12:00-13.00:  Gjør offentlige bygg smarte og sunne (Airthings)
I denne presentasjonen viser vi eksempler på hvordan norske kommuner har tatt i bruk norskutviklet sensorteknologi i verdensklasse, og har dermed gjort sine formålsbygg smarte, sunne og bærekraftige.

 

Kl. 13:30-15:00:  Race to zero – kommuner midt i klimakampen (C40 Cities, Oslo kommune, Osloregionen, KS, WWF Norge, Zero)
I dette seminaret møter vi norske byer og kommuner som har sluttet seg til den globale klimakampanjen Race to Zero for å høre om deres ambisiøse og konkrete klimamålsetninger i forkant av COP26 i Glasgow.

 

Kl. 15:30-16:30:  Politikk, kapitalflyt eller lovkrav? Bærekraft i alle kanaler (Selmer AS, KPMG)
Åpenhetsloven og taksonomien, hard law blir soft law. Selmer og KPMG inviterer til seminar om bærekraftsaspekter i norsk lovgivning.

 

Kl. 17:30 – 18:30:  Snakker vi for mye om bærekraft? (UN Global Compact Norge)
Det prates mye om bærekraft. Kan det bli for mye av det gode? Vi samler et knippe kloke hoder for å diskutere hvorvidt tonen i det offentlige ordskiftet får oss på rett vei, raskt nok.

 

Onsdag 18.08.21

Kl. 08:00-10:00:  Topplederdebatten 2021 (UN Global Compact Norge, FutureBoards AS, Aftenposten)
Fremtidens toppledelse – hvilken kompetanse, holdninger og verdier trenger vi i toppetasjene i norsk næringsliv?

 

Kl. 08:30-09:30:  The Nordic Battery Belt – Charging the World from the Arctic(Freyr, First House, Rana utvikling) (på Markedskrafts takterasse)

 

Kl. 10:00-11:00:  Bærekraft – kun for de store, eller også for de små? (UN Global Compact Norge)
Fokuset har lenge vært på å omstille de største selskapene. Mange bekker små gjør som kjent store elver og. Vil de samme verktøyene og virkemidlene fungere når stadig flere krav og forventninger møter de små og mellomstore bedriftene?

 

Kl. 12:00-13:00:  I kjølvannet av en krise: hva tar vi med oss fra pandemien? (SINTEF, NTNU)
Da pandemien traff Norge oppsto det et prekært behov for å styrke testing og testoppfølging i kommunene og i Oslos bydeler.
Bydel Stovner var den hardest rammede av Oslos bydeler. Gjennom pandemien har bydelen erfart at digitale løsninger har gitt helt nye muligheter. Hva kan resten av Norge lære av Stovner og hvordan skal vi ta vare på de gode løsningene også etter pandemien?

 

Kl. 14:00-15:00:  Børs, bolig eller bankerott? Hva skjer med lommeboken din etter korona? (Storebrand)
Nordmenn er verdensmestere i å investere i bolig, men under pandemien har flere begynt med langsiktig sparing. Rentene har vært historisk lave, men nå skal de opp. Samtidig har risikoen for høy inflasjon økt, og bærekraft har blitt en enda tydeligere megatrend. Hvordan påvirker disse endringene lommeboken din, og hvordan bør de fremtidige generasjonene investere pengene sine?

 

Kl. 15:30-16:30:  Innovasjon i skyen – et lederansvar? (VISOLIT Norway, IKT Norge, Arendal Fossekompani)

 

Kl. 17:30-18:30:  Energiomstilling: Slik skaper vi globale vinnere (Capgemini, Energy Valley)

 

FLERE HISTORIER